Sfeerbeeld

Weekly App: Instagram introduceert Layout

Instagram heeft vandaag de nieuwe foto-app Layout uitgebracht. Met Layout kun je snel een collage van meerdere afbeeldingen maken, die je vervolgens kunt plaatsen op Instagram. Daarmee gaat Instagram de concurrentie aan met veel bestaande apps die hetzelfde doen, die daarbij ook afhankelijk waren van hun Instagram-integratie.

Je kunt in Layout meerdere foto’s selecteren, waarna ze automatisch in de meest ideale vormen worden geplaatst binnen het knipselwerk. Vervolgens kun je de grootte van iedere foto aanpassen, zoomen binnen het beeld en andere aanpassingen maken. Je kunt maximaal negen foto’s in één collage plaatsen.

Beelden

Layout heeft een paar handigheden waarmee de app zich onderscheidt. Je kunt bijvoorbeeld in het Gezichten-tabblad snel portretten van je vrienden en familie vinden.

Instagram grijpt met de nieuwe app terug naar de eerste dagen van het fotonetwerk. Layout is namelijk op het moment alleen te downloaden voor de iOS, zoals vroeger ook het geval was bij de Instagram-app. Een Android-versie van Layout zal pas later worden uitgebracht.

Bron: http://www.iculture.nl/instagram-introduceert-layout-collage-app-iphone/

Author: Esperanza van den Ham